Fysioterapi

Drabbats av akut skada/smärta?

Vi är stans största och mest specialiserade rehabklinik!

Sjukgymnastik/Fysioterapi är till för dig som drabbats av en akut skada/smärta, är sjukskriven, har långvarig smärta som inte blir bättre eller en ledsjukdom som blivit tillfälligt värre. Strandhälsan är Falkenbergs största och mest moderna och specialiserade rehabklinik.

Här träffar du leg. fysioterapeuter med olika specialistområden som bedömer din skada och lägger upp en behandlingsplan utifrån dina mål. Självklart kan du söka hjälp av oss utan remiss. Kommer du hit med remiss ser vi till att ha en nära kommunikation med din läkare. Vi har även telefonbesök att erbjuda för den som inte har möjlighet att ta sig hit.

Vi arbetar bl a med:

  • Riktad rehab-träning
  • Mobilisering och justering av stela leder
  • Akupunktur och dry needling
  • Behandling med Stötvåg & TENS
  • Ultraljudsdiagnostisering
  • Råd och strategier

Samarbete med vårdcentraler i Falkenberg

Vi har sedan många år ett tätt samarbete med Capio Familjeläkarna i Falkenberg, där vi också finns på plats med fysioterapeut en dag/vecka. Övrig tid är patienterna välkomna till våra lokaler för bedömning och rehab. Tider till våra fysioterapeuter kan bokas här alt via telefon, 0346-100 82.

Vi får ta emot ALLA patienter

Oavsett vilken vårdcentral du tillhör i Falkenberg eller i Sverige så är du varmt välkommen till oss så klart! Sedan 2019 är det fritt val för dig som patient att välja var du vill förlägga din rehab.

Telefonbesök

Vi erbjuder telefonbesök för den som inte har möjlighet att ta sig hit. För att boka ringer du in till receptionen, 0346-100 82 för att sätta upp dig på vår telefonlista. En fysioterapeut ringer upp dig under dagen. Vid behov skickas träningsprogram med videolänk till din e-mail. Telefonbesöket debiteras ordinarie patientavgift.

Du kan även boka in en telefontid om du vill välja en specifik fysioterapeut. Vid bokad telefontid är det viktigt att vara tillgänglig på det telefonnummer som angivits vid bokad tid. Vid uteblivet svar debiteras 100 kr.

Specialkunskap inom kvinnohälsa och inkontinens

Lider du av smärtor i underlivet eller inkontinens? Då har du möjlighet att få hjälp av vår fysioterapeut Jenny Harryson som har vidareutbildat sig inom just detta område. Du behöver ingen remiss utan kan själv boka in dig via vårt bokningssystem. Högkostnadsskydd gäller tyvärr inte enligt beslut från Region Halland, utan det är privat taxa på dessa besök. Vi hoppas på snar förändring av detta.

Priser
Sjukgymnastik/Telefonbesök 100 :-
Sjukgymnastik för patient som är folkbokförd utanför Sverige 400:-

Boka/omboka/avboka

Du bokar behandlingen direkt online. Klicka här, sök efter lediga tider och välj önskad sjukgymnast. Fyll i dina kontaktuppgifter och bekräfta bokningen. Bokningsbekräftelse och information skickas till din e-mail. Du kan också boka tid via receptionen. Ring 0346-100 82.

Avbokning/ombokning sker via ditt konto. Logga in med ditt lösenord och byt/avboka tid. Om du aldrig har fått ett lösenord så gå in här, skriv in din mejladress och tryck på ”glömt lösenord”. Ditt lösenord mejlas då till din valda mejladress. Avbokning ska ske senast åtta timmar innan bokad tid.