Pilates

Stärker dig inifrån.

Pilates som träningsform – ingår i vårt GULDkort

Pilates är kvalitativ träning som ökar din kroppskännedom och kontroll genom mjuka, lugna rörelser. Strandhälsan är unika i Sverige som gym att erbjuda Pilatesträning på Reformers i träningskortet. Vi är nog troligtvis unika i att ha 3 fullutrustade pilatesstudios också.

Genom Pilates bygger du upp din kropp inifrån genom att aktivera de djupast liggande musklerna i kroppen – de muskler som är nödvändiga för att inte få ont i leder och rygg. Fokus ligger på att stabilisera de centrala delarna av kroppen samtidigt som vi arbetar mycket med smidighet och balans. Pilates kan tränas på matta, boll, med gummiband, vikter eller på Pilatesmaskiner.

Vår styrka gör dig stark

Strandhälsan var bland de första i Sverige att ta in pilates på maskiner och vår personal besitter gedigen kunskap inom pilatesträning. Flera av våra instruktörer är fysioterapeuter och/eller personliga tränare och träningen sker i små grupper om endast 12 personer vilket gör att du löpande kan få bra feed-back på din teknik. Inte undra på att detta är så otroligt populärt bland våra medlemmar! Under vår och höst erbjuder vi uppemot 50(!) pilatesklasser/vecka.

Pilateskurs med fast tid i ännu mindre grupp!

Du kan även ta individanpassad Pilates i kursformat hos oss. I mycket små grupper om 4-6 personer tränar du då på en fast tid i veckan för någon av våra Pilates-PT’s. Då går ni grundligt igenom tekniken och träningen kan helt anpassas efter eventuella ”skavanker” och svagheter. Vi har löpande kursstarter. Anmäl dig till nästa kurs här.