gällande pandemilagen

Publicerat av: Sandra Bengtsson

Den nya pandemilagen som trädde i kraft den 10/1 visar att vi har mycket god marginal i de åtgärder vi redan vidtagit i november och att det inte blir några större ändringar.

Det som tillkommit är att vi har ett maxantal som får vistas i hela lokalen samtidigt. 150 personer kan vistas i våra friskvårdsytor och öppna ytor samtidigt. För er kännedom är detta en siffra vi inte är i närheten av ens under den mest besökta stunden på veckan. Det är dock av yttersta vikt att varje medlem blippar sitt kort vid inpassering för att vi ska säkerställa att varje person i lokalen är registrerad. Vi ber er att vara extra noga med att komma ihåg detta framöver.

Vi har även nu valt att sätta ett maxantal för de som tränar i gymytan till 40 personer. Detta kommer att följas genom att de medlemmar som ska träna i gymmet tar en klädnypa på väg in vid inpasseringen och lämnar den sedan i retur vid utgången i gymmet på vägen ut. Klädnyporna kommer självklart att diskas mellan varje användare.

När det gäller gruppträningen så har vi god marginal och vi har upp till 20 m2/person i salarna. Detta är något vi har upplevt uppskattas av många av er medlemmar och därför väljer vi att fortsätta med 7 tränande + instruktör ett tag till på passen framöver.

På gymmet på Söderbro är maxantalet i lokalen 35 personer (normalt sett snittar vi detta per dygn på Söderbro). Vi kommer att kolla in- och utpassering regelbundet under dagen för att se att detta efterlevs. Det är nu extra viktigt att du blippar ditt kort även på utpassering så att det inte ser ut i systemet som att du är kvar i lokalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *