Gruppträning

Samtliga pass bygger på funktionella övningar

Träna rätt med oss, vi har pass för alla!

Vi skapar träning som bygger upp dig långsiktigt. Allra bäst resultat får du med varierad träning. Nedan presenteras passen från låg intensitet till hög intensitet.

Passbeskrivningar

strandhalsan-ikon

Cirkel Intro: Den mest grundläggande formen av funktionell cirkelträning med de enklaste övningarna. För dig som vill mjukstarta och är i behov av att lära dig grunderna. Lägre tempo, inga liggande övningar.

Cirkel Bas: Effektiv och varierad träning för dig med besvär från knä eller höft. Lite lättare cirkelträning där vi tränar styrka, rörlighet, koordination och balans.

MattCore Bas: Bålstabiliserande träning med egen kroppsvikt och viktbollar i små grupper. För dig som precis börjat träna eller haft långvariga besvär från ländrygg eller bäckenbotten.

Pilates Bas: Grundläggande stabiliseringsträning på pilatesmaskiner och matta. Du jobbar i lugnt tempo med basövningar. Fokus på hållning, kroppskännedom och andning.

Pilates MammaBebis: Stabiliseringsträning på pilatesmaskiner och matta. Fokus på den djupa bukmuskulaturen och andning, med specifika övningar för att stärka bäckenbotten och bygga upp dig från grunden. Ta gärna med din bebis upp till krypåldern.

De-stress yoga: En mycket lugn och avstressande yoga som hjälper dig att släppa en stressig vardag. Vi använder filtar och bolster för att ta oss in i sköna positioner som hjälper kropp och nervsystem att återhämta sig. Ett stressreducerande pass som, med fokus på andetaget, gör att kropp och sinne släpper spänningar såväl fysiskt som mentalt.

Aqua Pilates: Ett lugnt men stärkande vattenpass med pilates-övningar och avslappning i vårt 32-gradigavatten. Passet hålls i vårt Spa och kräver därmed att du har ett aktivt spa-tillägg på ditt medlemskap.

Step Bas: Konditionspass till musik genom bas-steg upp och ner på en stepbräda. Passar både dig som inte provat step-up tidigare och dig som tränat det ett tag.

Mamma-Bebis Nivå 2: Stabiliserande träning i stående, sittande och liggande positioner. Fokus på bål och andra muskelgrupper som är viktiga att stärka upp efter graviditet. Övningarna sker i cirkelform med egna redskap. Allt anpassas utifrån individens förmåga. Barn i krypålder är välkomna på förälders ansvar. 

Dance Aerobic Bas: Konditionspass där vi sätter ihop olika danssteg i ett flöde till en koreografi där både kropp och knopp får jobba. Baspasset passar både dig som inte dansat tidigare och dig som gjort det ett tag, och gillar att svänga loss till musik.

Pump-Worx Bas: Strandhälsans eget skivstångspass där vi kör igenom hela kroppen på ett kontrollerat sätt. Passet är anpassat med lite enklare skivstångsövningar för dig som aldrig utövat liknande träning förut!

Osteoporosträning: Effektiv och varierad cirkelträning för dig med besvär av Osteoporos. Vi jobbar med övningar som hjälper till att bygga upp och stärka ditt skelett, samt hitta rörlighet och balans. Om liggande övningar förekommer finns det alltid alternativ om du inte kan ta dig ner/upp.

Artrosträning: ett träningspass anpassat för dig med artros i knän, höfter eller i andra leder.

Balansträning: Effektiv och varierad träning för dig som vill jobba upp din balans. Lite lättare cirkelträning där vi lägger fokus på balans och styrka, men jobbar även med rörlighet och koordination.

strandhalsan-2ikon

Cirkel: Cirkelträning med funktionella och varierande konditions- och styrkemoment. Svettigt med möjlighet att anpassa intensitet efter egen förmåga.

Dance aerobic: Vi dansar till härlig musik och varierar lite olika dansstilar. Låt dig fyllas av den rörelseglädje & energi som danser ger!

KillerBall: Ett pass för dig som gillar fart, fläkt och gemenskap. Vi använder medicinbollar och kroppen som redskap.

Pilates: Stabiliseringsträning på pilatesmaskiner och matta. Fokus på hållning, kroppskännedom och andning. Balanserar upp muskulaturen så att spända muskler slappnar av och svaga muskler stärks.

Pilates Matwork: Pilatesövningar på matta i olika positioner med syfte att stärka kroppen inifrån och ut.  Vi varierar med olika redskap och även hur vi jobbar med musiken som redskap. Bålstabilitet, balans och hållning är i fokus samtidigt som du tränar din koncentration och närvaro i stunden.

Reformer Pilates: Passet för dig som vill ta din Pilatesträning till nästa nivå. Passet består av övningar i ett konstant flöde i Pilates-maskinen Reformer. Passet hålls i vår Reformerstudio i gymmet.

PowerYoga: En fysisk, dynamisk yogaform där du ökar din kroppskontroll och koncentrationsförmåga. Rörelser och kroppspositioner länkas samman genom andning, vi avslutar med djupavslappning.

Booty-worx: Grym träning för rumpa och lår. Vi använder oss av loopbands och egen kroppsvikt och du får en riktig genomkörare. Till ösig musik kör vi intensivt i 40 minuter.

BollCore: Ett funktionellt träningspass med stor pilatesboll. Man tränar enkel men effektiv funktionell styrketräning för bålstabilitet (core) och stärker upp den vardagliga styrkan.

Step Power: Ett intervallpass där vi varvar step-up med styrkeövningar. Varje deltagare väljer stegring av steg-kombinationernas komplexitet och intensitet.

Aqua Classic: Ett medelintensivt vattenpass uppbyggt till musiken, här kombinerar vi styrka och kondition.  Passet avslutas med avslappning i vårt 32-gradiga vatten. Passet hålls i vårt Spa och kräver därmed att du har ett aktivt spa-tillägg på ditt medlemskap.

Spinning Puls: Utmana din kondition med konditionsträning på cykel i grupp. Ledaren blandar mellan intervall- och distanspass med olika intensitet. Träningen förbättrar din kondition och hjärtats maxkapacitet. För de som vill kan man följa sin träning och utveckling med hjälp av Activios pulssystem. Om du vill få feedback efter genomfört pass till din mejl så skapa ett konto på: https://my.activiofitness.com/, samt ladda ner Activios app.

Spinning Watt: Följ din prestation och din utveckling med hjälp av måttet Watt. Watt är ett tillförlitligt mått på din prestationsförmåga och visar hur mycket kraft du utvecklar på cykeln. Cykel Watt passar alla oavsett träningsbakgrund. Våra instruktörer bestämmer själv sitt upplägg i form av intervaller och tempo.

Core Worx: Ett kort och effektivt pass där vi stärker kroppen inifrån och ut! Fokus ligger på bålträning men självklart får hela kroppen vara med och arbeta. Passet är 30 minuter och passar utmärkt att kombinera med något av våra andra pass.

Step dance: Dansant step-up på, runt och över brädan i olika riktningar. Passar dig som är van att träna step-up och vill ha mer komplex koreografi.

Pump-Worx: Strandhälsans eget skivstångspass där vi kör igenom hela kroppen på ett kontrollerat sätt. Alla stora muskelgrupper kommer bli genomkörda och vi utlovar ett tufft och svettigt pass! Passen är musikbundna och finns som 30 resp 45 minuter.

Box: En rejäl pulshöjare med tema box, bål och rörelseglädje genom till stor del parövningar.

 

strandhalsan-3ikon

Outdoors: Ett utomhuspass där vi mixar styrka, kondition och uthållighet med en stor portion lekfullhet. Bär oömma kläder – du kan bli smutsig, du kommer svettas och framförallt ha roligt!

PilatesCardio: Ett svettigt pass som berör alla kroppens muskler. Här blandar vi pulshöjande övningar med lite tuffare pilatesövningar. Inre styrka och kondition i ett!

Tabata: Ett högintensivt och tufft pass för dig som är van att träna. Vi kör 4 övningar i 8*20 sek intervaller, med 10 sek vila emellan. Olika övningar från pass till pass. Ett perfekt sätt att öka både kondition och styrka på kort tid. OBS! Kom uppvärmd, då vi kör igång passet direkt!

Aqua Cross: Ett högintensivt vattenpass med inslag av Tabata, stationsträning och vattenspinning. Musiken är ett av flera redskap vi använder oss av för att orka lite mer. Passet hålls i vårt Spa och kräver därmed att du har ett aktivt spa-tillägg på ditt medlemskap.

Rigg: Ett funktionellt pass med stor variation av rörelser och utrustning som vi genomför i och runt ytan kring vår rigg. I detta passet fokuserar vi på att utveckla både styrka och uthållighet/kondition men även på att utveckla tekniken i specifika övningar och rörelser. Generellt sett kommer passet bestå av en styrkedel och en intensivare uthållighets-/konditions del.

Penalty Box: Ett nytt och roligt sätt att utmana hela kroppen och höja pulsen ordentligt. Passet består av fyra rutor som passet byggs upp kring. Vi varvar styrka och kondition och du bestämmer själv vilken nivå du vill träna på, men var beredd på ett utmanande, svettigt och varierat pass. Kom gärna uppvärmd.

Skulle det inträffa att det 2 h före passets start är färre än 3 personer bokade (5 personer på dans & step) ställs passet in och vi aviserar via sms. Avbokning måste göras 2 h innan passets början. Vid för sen avbokning tillkommer en varning. Vid 3 varningar låses kortet i 30 dagar. För att låsa upp kortet debiteras en avgift.